banner
left WinterHawks hjemmeside - Data - Webdesign right
belowmenu

leftofmains

Om kopi beskyttelse

Det kan være tilfeller da man gjerne vil kopibeskytte bilder f.eks på sin hjemmeside. I dette tilfellet snakker jeg da om å hindre at bilder blir nedlastet. Uansett hva man gjør så vil det finnes programmer som har mulighet til å fotografere utsnitt av skjermen. Men generelt sett trenger man ikke være et geni i programmering for å beskytte sine bilder mot vanlig nedlasting ved å høyreklikke. Det finnes et veldig enkelt triks, og det er å legge et gjennomsiktig bilde over ditt bilde. Jeg forutsetter da at bildet er litt større enn det opprinnelige slik at det dekkes helt. Når noen da høyreklikker på bildet vil da være det blanke bildet som lastes ned.

Måten man gjør dette i f.eks Dreamweaver og Frontpage er å lage et nytt layer over det bildet man vil hindre nedlasting på. I dette nye layeret kan man da legge inn det blanke bildet. De som er inne på grafikk vet hva et layer er. Men det finnes jo en del som ikke er det også. Et layer kan sammenlignes med transparenter. Legger du to transparenter på hverandre vil innholdet på begge vises, selv om de inneholder forskjellige ting.

Nå finnes det mange flere måter å beskytte seg mot slik nedlasting på, og dette var bare en måte å gjøre det på. For den som altså ikke har helt oversikten over html koder og slikt.

rightofmains

Her vil du
finne en del
stoff om web.
W3C forvalter
web standarder .

Her kan du
la deg inspirere:
WebTopp Norge

onright
leftbetween
Kopibeskyttelse fikk egentlig sitt gjennombrudd på begynnelsen av 1700-tallet.
Siden den gang har reglene blitt oppdatert utallige ganger og de vil nok fortsette å bli det for evig og alltid tror jeg.
betweenmains

Skjermklipp fra Macromedia DreamWeaver 8 som viser hvor du kan sette inn layer

rightbetween

leftbottom
bottom
© 2006 WinterHawk